gfhs logotype c

header socped

Kursens mål

 

Målsättningen är att ge en bred kompetens för socialt arbete inom behandlings- och fritidsgårdsverksamhet med tonvikt på unga eller internationella möten. Studierna är ämnesövergripande och belyses utifrån perspektiven individ, grupp och samhälle.

Mer om kursen

Socialpedagogutbildningen

En tvåårig yrkesutbildning för socialpedagogiskt arbete

Socialpedagogutbildningen är 2-årig yrkesutbildning som riktar sig till dig med intresse för människor, samhällsfrågor och personlig utveckling. Utbildningen ger dig en bred kompetens för socialpedagogiskt arbete inom verksamheter som behandlingshem, öppenvård, slutenvård, ungdomsgårdsverksamhet samt asyl- och flyktingmottagande. Hos oss lär du dig hur vi kan arbeta för att göra världen till en kreativ och demokratisk plats.

När du söker till Socialpedagogutbildningen väljer du inriktning - Behandling och ungdomsgård eller Mänskliga rättigheter och migration. Delar av årskurs ett och två läses var för sig.

 socialpedagog

Våra inriktningar

Behandling och ungdomsgård – för dig som främst vill arbeta socialpedagogiskt inom behandling, ungdomsgård, socialpsykiatri eller liknande socialt arbete.

Mänskliga rättigheter och migration – för dig som främst vill arbeta socialpedagogiskt med bland annat asylsökande barn och vuxna. I årskurs 2 genomförs en del av utbildningen i Indien.

Under utbildningen arbetar vi processinriktat. Det innebär att du kopplar teoretiska kunskaper till egna erfarenheter, för att på så sätt skapa en känsla av sammanhang. Studierna är ämnesövergripande och belyser utifrån perspektiven individ, grupp och samhälle. Vi lägger stor vikt vid personlig utveckling och grupprocesser. På Socialpedagogutbildningen varvar vi teori med praktiska övningar, både individuellt och i grupp. Du får möjlighet att prova pedagogiska metoder och kreativa uttryckssätt som till exempel drama, forumteater och teambuilding. Gotlands folkhögskola har ett nära samarbete med arbetslivet och två LIA perioder – lärande i arbete – ingår under utbildningen.

 socialpedagog2

Kostnader

För litteratur betalar du cirka 3.000 kronor för hela utbildningen, oavsett inriktning. Du som går inriktningen Behandling och ungdomsgård betalar cirka 4.000 kronor för lägerverksamhet, studieresor, studiebesök och olika aktiviteter under utbildningen. Du som går inriktningen Mänskliga rättigheter och migration betalar cirka 10.000 kronor för Indienresan inklusive boende.
Under KOSTNADER kan du läsa om övriga kostnader som betalas av studerande på folkhögskolan.

citat socped2

Kontaktperson

AnnaOE webbAnna Olofsdotter Engström, kursansvarig och lärare
Tel 070-447 75 88
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Languages

Bra att veta

  • Plats: Fårösund
  • Kurstid: 26 aug 2019 – maj/juni 2021
  • Sista ans.dag: 30 april 2019
  • Studietakt: 100 %
  • Längd: 2 år
  • Studiestödsnivå: Eftergymnasial nivå (B1)
  • Ämnen som ingår: Socialpedagogik , Psykologi och psykiatri, Samhälle och strukturella perspektiv, Skydd och säkerhet, Etik och lärande i arbete, Pedagogik och ledarskap, Läger och teambuilding, Beroende, vård och behandling, Personlig utveckling, Kulturkommunikation, Kommunikation och medling

Ansökan och antagning

 
Ansökan

 

Du som söker ska ha fyllt 21 år och ha 3-årigt gymnasium eller motsvarande. Det är en fördel om du har arbetslivserfarenhet från socialt arbete eller fritidsverksamhet. Har du haft tidigare missbruk ska du ha minst två års drogfrihet.

 

 

Detta ska du bifoga till din ansökan till Socialpedagogisk utbildning. OBS! Ej originalhandlingar

- Betyg 

- Eventuellt arbetsbetyg/intyg 

Personligt brev där du berättar om dig själv, vad du gjort tidigare och varför du söker till utbildningen

- Ange inriktningen du söker till; Behandling och ungdomsgård eller Internationella möten.

 

Antagning

 

Utifrån ansökningarna görs ett urval och sökande kommer att kallas till en intervjudag på folkhögskolan i Fårösund under maj månad. Besked om antagning lämnas i början av juni.

 

Ansök här