gfhs logotype c

Ansökan och antagning

Här kan du läsa om hur du söker till Fotolinjens grundutbildning samt till Projektåret.

YRKESINRIKTAD FOTOGRAFISK GRUNDUTBILDNING

Ansökan består av tre delar:

1. Du anmäler dig via webbansökan på vår hemsida eller på ansökningsblanketten till långa kurser. Där vill vi ha in personuppgifter, kontaktuppgifter, uppgifter om tidigare utbildningar, praktik, referenser samt personbevis.
  2. 5 bilder bifogade i webbansökan.
  3. Du ska också skriva ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och varför du vill gå utbildningen (max en A4-sida). Du som söker bör ha minst två års studier på gymnasium eller motsvarande, OBS! inget krav. Det personliga brevet är en förutsättning för att din ansökan ska bli behandlad. Du måste även disponera en digital systemkamera med manuella inställningsmöjligheter under utbildningstiden.

PROJEKTÅR

Ansökan består av fyra delar:

2. En projektbeskrivning där du utförligt beskriver vad ditt projekt handlar om, vad du vill utveckla och vad du har för mål med ditt projekt.
  3. Bifoga skisser/fotografier och exempel från ditt projekt. Om ditt projekt ännu ej är påbörjat vill vi att du skickar några bilder som visar exempel tidigare arbeten - det kan vara i form av serier eller reportagebilder, alternativt bilder från dina tidigare studier inom fotografi eller konst.
  4. Ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och varför du vill gå den här utbildningen (max en A4-sida). Du som söker bör ha minst två års studier på gymnasium eller motsvarande, OBS! inget krav. Det personliga brevet är en förutsättning för att din ansökan ska bli behandlad. Du måste även disponera en digital systemkamera med manuella inställningsmöjligheter under utbildningstiden.

Antal utbildningsplatser

Yrkesinriktad fotografisk grundutbildning har för närvarande 16 platser.
Projektåret har 4 platser.

Antagningsdagar i maj

Den 23 maj har vi informations- och antagningsdag här på Folkhögskolan i Hemse för sökande till Fotolinjen. Då har du som sökt utbildningarna och kallats till intervju möjlighet att komma hit och bekanta dig med skolans miljö och förutsättningar. Du får under dagen chans att träffa lärare, före detta fotostuderande samt annan personal på Folkhögskolan. På antagningsdagen kommer vi att genomföra enskilda intervjuer som tar ca 15 min/person. Därutöver ni kommer att får några praktiska fotouppgifter att lösa, så ta med egen kamera.

Mer information om antagningsdagen får du som kallas till intervju i en separat kallelse som skickas ut i början av maj. Resan till och från Gotland ordnar du själv och för transport Visby-Hemse t o r och uppehället (mat och boende) i samband med besöket på folkhögskolan betalar du150 kronor. Mer information om detta kommer i samband med eventuell inbjudan till antagningsdagarna. Besked om antagning eller reservplats kommer i början av juni.

Vart sänder jag mina arbetsprover, brev, intyg, betyg och andra bilagor?

Med vanliga posten:

Gotlands folkhögskola