gfhs logotype c

header ansokan linnea

Ansökan till långa kurser

Information till dig som ska söka höstens kurser 2017

Du som söker till kurserna vid Gotlands folkhögskola läsåret 2017/18 ska vara född 1999 eller tidigare. Sista ansökningsdag till våra långa kurser är 30 april 2017. Kurserna Livskraft och Vårkursen har dock andra ansökningstider, se respektive kurssida. Den 28 augusti börjar våra utbildningar till hösten 2017.

Vi bekräftar din ansökan med ett vykort hem i din brevlåda. Om du inte fått något vykort inom 2 veckor efter din ansökan, var snäll och kontakta oss; e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel: 0498-203650 (Hemse), 0498-203880 (Fårösund).

Ansökan

När du klickar på länken till ansökan kommer du automatiskt vidare till Schoolsoft – Folkhögskolornas Mina sidor. Du skapar sedan ett eget Schoolsoft-konto för att kunna ansöka. Om du redan har ett loggar du in med dina användaruppgifter.

Tänk på att göra ansökan så komplett som möjligt redan från början. Din ansökan ska innehålla följande handlingar:

- Personbevis (inte äldre än 3 månader)

- Kopia av betyg från genomgångna skolor

- Kopia av arbetsbetyg/intyg

- Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen ska bifogas flera av våra kurser, se under respektive kurs.

Ansökan gör du på respektive kurssida!

Referenser

Ett villkor för att din ansökan ska behandlas är att du uppger minst två referenser – det vill säga två personer som kan styrka din studielämplighet. Personerna kan vara förtroendevalda, arbetsgivare eller lärare. Någon före detta elev vid folkhögskolan går också bra. (Uppge inte föräldrar, syskon eller kamrater.)

Efter ansökan

• När din ansökan kommit in till oss registreras den i vårt deltagarregister Schoolsoft. Du som sökt via webbformuläret får ett autosvar från Schoolsoft att din ansökan är mottagen

• Du får ett vykort hem i din brevlåda när vi mottagit din ansökan som en bekräftelse på att den har kommit fram till oss

• Efter din ansökan kommer du bli kontaktad av en representant från kursen. Du kommer att få genomföra antingen en intervju per telefon eller på plats. Vissa profilkurser har även en antagningsdag. Du kan läsa mer om vad som gäller för din ansökta linje i rutan "Ansökan och antagning"

• Du får ett besked via mail och i Schoolsoft. Har du blivit antagen behöver du svara innan sista svarsdatum som anges i mailet!

• Du tackar ja eller nej till din plats i Schoolsoft – Folkhögskolornas Mina sidor

• Om du blir antagen och har angett i din ansökan att du önskar bo på internat får du en PDF-fil på mailen där du fyller i dina uppgifter och eventuella önskemål om boende

• Inför skolstart får samtliga antagna deltagare ett välkomstbrev med mer information om skolan

Antagning

När du under försommaren fått meddelande om att du antagits till någon kurs kommer vi att be dig bekräfta antagningen genom att återsända bekräftelseblanketten samt svarsblanketten "kost och logi" som medföljer antagningsbeskedet, så snart som möjligt. Vid respektive kurs kan du läsa om hur antagningsarbetet går till.

Några ordningsregler

Att studera på vår folkhögskola innebär både stor frihet och stort eget ansvar. Vi på skolan ställer några krav på dig som studerande:

- Visa hänsyn och ta ansvar.

- Sjukdom ska anmälas till klassläraren, internatföreståndaren eller respektive expedition.

- Den som har behov av längre ledighet ska ansöka hos rektor.

- Tystnad ska råda i internaten från 23.00 till 07.00.

- Alkohol och droger är inte tillåtna inom skolans område och det gäller både bruk och förvaring. Läs skolans drogpolicy här.

- Hundar eller andra husdjur får inte tas med till skolan.

Det är viktigt att du känner att du kan ställa upp på dessa regler. På våra ansökningsblanketter finns det en rad där du skriver under att du tagit del av och accepterar dem och i webbformuläret bockar du i rutan efter att ha läst dem.

Frågor?

Kontakta folkhögskolans expedition.