gfhs logotype c

Mimmi Gibson

Mimmi Gibson

Skaffa dig nya kunskaper för att komma vidare i livet!

Allmänna linjen är för dig som vill få behörighet till vidare studier eller på annat sätt vill ta dig vidare i ditt liv.

På Allmänna linjen får du studera i lugn takt i en trygg miljö på folkhögskolan i Hemse. Här får du stimulans och tid till eftertanke.
Vi ger dig kunskaper som leder till allmänbildning och stärkt självkänsla. Studierna är i stor utsträckning anpassade till dina förkunskaper vilket betyder att du börjar där du står.

Läs mer om Allmän linje

Enter

Detta är en kurs som riktar sig till dig som i första hand är skriven på Gotland och har diagnos inom högfungerande autismspektrumtillstånd.

Enter är en del av Allmänna linjen där du kan studera mellan ett och fem år beroende på din skolbakgrund. Studierna kan leda till att du blir klar med dina grundskole- och/eller gymnasiestudier inför fortsatta studier och arbetsliv.

För att studera på folkhögskolan ska du fylla minst 18 år under det kalenderår som du söker till.

Läs mer om Enter

Musiklinjen - fördjupning Gitarr

Här är några av gitarrprofilens kursmoment: solospel, ackompanjemang, arrangering för gitarr, irländsk och svensk folkmusik, fingerpicking, alternativa stämningar, notläsning, teknik samt gitarrensemble.

Läs mer om Musiklinjens fördjupning Gitarr

3. Instagram Facebook and Blogs fotolinjen 19 rätt

Att jobba med bilder innebär så mycket mer än att bara kunna ställa in kameran rätt för exponering. Hur får du din bild att säga det du vill att den ska säga med hjälp av bildspråk, rätt uttryck, stämning och känsla? Att jobba med bilder innebär så mycket mer än att bara kunna ställa in kameran rätt för exponering. Hur får du din bild att säga det du vill att den ska säga med hjälp av bildspråk, rätt uttryck, stämning och känsla?

Ett år på grundkursen i fotografi är en bra start för dig som vill bli fotograf eller för dig som vill fördjupa dig i fotograsfins magiska värld. Ett år på grundkursen i fotografi är en bra start för dig som vill bli fotograf eller för dig som vill fördjupa dig i fotograsfins magiska värld.

Sök Fotolinjen senast 30 april
https://www.gotlandsfolkhogskola.se/kurser/fotolinjen

#ViMåstePrata

I samband med Folkhögskolans dag genomförde vi en föreläsning i Hemse med Anna-Lena Lodenius som talade om den stora utmaningen om att klara demokrati och mångfald. 
Högbyskolans nior var också inbjudna och det var en helt fullsatt i Gullinsalen. Efteråt genomfördes det samtal i mindre dialoggrupper med Anna-Lena. 
Vi är tacksammma för Anna-Lenas inspel och det jobb hon lägger ner på att förstå, ifrågasätta och kommunicera detta viktiga ämne som är centralt för Folkhögskolans arbete. 

På frågan - Vad är du mest stolt över i ditt arbete? svarade Anna-Lena; "Att genom samtal förändra en människa. Jag har några fall där jag bidragit till det!"
Det sammanfattar väl Anna-Lena Lodenius gärning, arbetssätt och bemötande av andra människor, deras starka åsikter och övertygelser. 


 

fredag, 29 March 2019 08:45

Sök Textillinjen senast 30 april!

3. Pinterest Instagram and Blogs textil 19

Utbildningen ger dig förberedelse att studera vidare på högre nivå inom textil och design samt förutsättningar att arbeta vidare med ditt egna textila skapande.
Du får skapa personliga textilier och plagg från skiss till färdig produkt. Du får verktyg att förstå en arbetsprocess och utveckla ditt formspråk.

Läs mer omTextillinjen och ansök

torsdag, 28 March 2019 09:36

Sök våra kurser senast 30 april!

3. Pinterest Instagram and Blogs Livskraft mindre text 
Livskraft
Livskraft är en process- och upplevelsebaserad kurs som vänder sig till alla som vill utforska sig själva och livet genom lustfyllt skapande och samtal, enskilt och i grupp.
Kursen erbjuder en trygg, kreativ och stöttande miljö för dig som vill söka nya utvecklingsvägar personligt och professionellt.

Läs mer om Livskraft!

seniormässa

I helgen arrangerar PRO och Knutpunkt Hemse en mässa på temat HÄLSA OCH BOENDE i skolans lokaler!


Det blir en fullspäckad dag med utställare, seminarier, prova på och intressanta föreläsare.

Vi kommer bland annat att få möjlighet att lyssna till Jane Lindell Ljunggren, ägare till Hattstugan i När. Riksdagsledamoten Barbro Westerholm pratar om årsrika människor och hälsa, och regiondirektör kommer att prata om Sudret i framtiden.Förutom detta kommer ett tjugotal utställare att finnas på plats, och flera prova på-aktiviteter finns tillgängliga.

Invigningen sker kl. 10:00 och under dagen serveras kaffe av Högbyskolan. Lunch finns att köpa till självkostnadspris i skolans matsal, och vi bjuder på underhållning av Musiklinjen på Gotlands Folkhögskola i Hemse.

Det är fri entré, och det finns chans att vinna fina priser på din entrébiljett!

Varmt välkommen! 

Arrangemanget är ett samarbete mellan PRO Hemseorten, ABF Gotland, Leader Gute, Europeiska fonden för landsbygdsutveckling, Jordbruksverket, Länsförsäkringar Gotland, Swedbank, Knutpunkt Hemse och Gotlands Folkhögskola.

Läs mer om mässan i press och evenmangstips:

https://pro.se/Distrikt/Gotland/Samorganisationer/Gotland/Foreningar/PRO-HEMSEORTEN/

https://www.helagotland.se/ekonomi/kand-forelasare-till-ny-seniormassa-15471858.aspx

https://www.facebook.com/events/249786045933037/

tisdag, 12 March 2019 08:05

Musiklinjen åker på vårturné

Mellan 27-29 mars drar Musiklinjen ut på turné i bygdegårdarna på Gotland. 
Missa inte det!

Affisch Vårturné Musik 2019 

 

Sommrkurs anno 1904
På bilden ser du Sommarkursen 1904 samlad i parken med rektor Sätervall i bakre raden längst till höger,
därefter fru Jenny Sätervall och fröken Agnes Elmstrand, båda lärare i slöjd samt agronom Richard
Löfvenberg. Foto: Gotlands folkhögskolas arkiv.

 

Att gå en kul sommarkurs på Gotlands folkhögskola är sen gammalt

Nu har du chansen att förkovra dig och lära dig något nytt, uppleva Gotland och träffa nya människor. 
Vi har en massa roliga sommarkurser som kanske passar just dig?!

Vad sägs om Trädgårdsdesign, Fjärilar och natur på Gotland,

Pilgimsvandring, Arkeologi, Syvecka, Väv med trasor, Landskapsmåleri,

Att skriva musik till rörlig bild, Irländsk- och svensk folkmusik, Hur låter kören?,

Viskurs, Gotländsk kyrkokonst, Smaka på Gotland, Upplev Södra Gotland på cykel

och Almedalsveckan.

 

FörstaFöregående12345678NästaSista
Sida 1 av 8

Languages