gfhs logotype c

Mimmi Gibson

Mimmi Gibson

2. Instagram Facebook and Blogs Textil 19 väv i höst


Har du vävt en trasmatta i tuskaft och är nyfiken på att lära dig fler bindningar och kvaliteter?


Vi väver bolster, pläd, dubbelväv, rosengång, munkabälte och brickband under en 6 veckors intensivkurs. Traditionella vävtekniker som vi sätter upp på gemensamma vävstolar men som du själv är med och formger med egna färgval och hur du väljer att bygga upp mönstren. Kursstart 16/9 och avslut 25/10.

Ansök senast 30 april! https://gotlandsfolkhogskola.se/kurser/textillinjen/deltidskurser-pa-textillinjen

3. Pinterest Instagram and Blogs Musik Sång

Varje röst är unik och vi vill ge dig möjlighet att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar.

Vi tränar andning, stöd, omfång, resonans, artikulation samt stämsång, improvisation och olika klangtekniker. Sångundervisningen sker både individuellt och gemensamt.

Sök Musiklinjens fördjupning Sång senast 30 april!
https://www.gotlandsfolkhogskola.se/kurser/musiklinjen/sang

3. Pinterest Instagram and Blogs Allmän

Skaffa dig nya kunskaper för att komma vidare i livet!

Allmänna linjen är för dig som vill få behörighet till vidare studier eller på annat sätt vill ta dig vidare i ditt liv.
På Allmänna linjen får du studera i lugn takt i en trygg miljö på folkhögskolan i Hemse. Här får du stimulans och tid till eftertanke.
Vi vill ge dig kunskaper som leder till allmänbildning och stärkt självkänsla. Studierna är i stor utsträckning anpassade till dina förkunskaper vilket betyder att du börjar där du står.

Läs mer om Allmän linje och sök senast 31 maj: https://www.gotlandsfolkhogskola.se/kurser/allmanna-linjen

 

3. Pinterest Instagram and Blogs Socped

Utbildningen ger en bred kompetens för socialpedagogiskt arbete inom många verksamheter, t ex behandlingshem, öppenvård, slutenvård och ungdomsgårdsverksamhet och skola. Hos oss lär du dig hur vi kan arbeta för att göra världen till en kreativ och demokratisk plats.

När du söker till Socialpedagogutbildningen väljer du inriktning - Behandling och ungdomsgård eller Mänskliga rättigheter och kulturkommunikation

Läs mer och ansök via länk: https://www.gotlandsfolkhogskola.se/kurser/socialpedagogisk-utbildning

3. Pinterest Instagram and Blogs Enter

Den här kursen riktar sig till dig som i första hand är skriven på Gotland och har diagnos inom högfungerande autismspektrumtillstånd. För att studera på folkhögskolan ska du fylla minst 18 år under det kalenderår som du söker till. Enter är en del av Allmänna linjen där du kan studera mellan ett och fem år beroende på din skolbakgrund. Studierna kan leda till att du blir klar med dina grundskole- och/eller gymnasiestudier inför fortsatta studier och arbetsliv.

Ansök till Enter (som är en del av den Allmänna Linjen) senast 31 maj! 
https://www.gotlandsfolkhogskola.se/kurser/enter

3. Pinterest Instagram and Blogs Musik Gitarr

Här är några av gitarrprofilens kursmoment: solospel, ackompanjemang, arrangering för gitarr, irländsk och svensk folkmusik, fingerpicking, alternativa stämningar, notläsning, teknik samt gitarrensemble.

Sök Musiklinjens fördjupning Gitarr senast 30 april! 
https://www.gotlandsfolkhogskola.se/kurs…/musiklinjen/gitarr

3. Instagram Facebook and Blogs fotolinjen 19 rätt

Att jobba med bilder innebär så mycket mer än att bara kunna ställa in kameran rätt för exponering. Hur får du din bild att säga det du vill att den ska säga med hjälp av bildspråk, rätt uttryck, stämning och känsla? Att jobba med bilder innebär så mycket mer än att bara kunna ställa in kameran rätt för exponering. Hur får du din bild att säga det du vill att den ska säga med hjälp av bildspråk, rätt uttryck, stämning och känsla?

Ett år på grundkursen i fotografi är en bra start för dig som vill bli fotograf eller för dig som vill fördjupa dig i fotograsfins magiska värld. Ett år på grundkursen i fotografi är en bra start för dig som vill bli fotograf eller för dig som vill fördjupa dig i fotograsfins magiska värld.

Sök Fotolinjen senast 30 april
https://www.gotlandsfolkhogskola.se/kurser/fotolinjen

#ViMåstePrata

I samband med Folkhögskolans dag genomförde vi en föreläsning i Hemse med Anna-Lena Lodenius som talade om den stora utmaningen om att klara demokrati och mångfald. 
Högbyskolans nior var också inbjudna och det var en helt fullsatt i Gullinsalen. Efteråt genomfördes det samtal i mindre dialoggrupper med Anna-Lena. 
Vi är tacksammma för Anna-Lenas inspel och det jobb hon lägger ner på att förstå, ifrågasätta och kommunicera detta viktiga ämne som är centralt för Folkhögskolans arbete. 

På frågan - Vad är du mest stolt över i ditt arbete? svarade Anna-Lena; "Att genom samtal förändra en människa. Jag har några fall där jag bidragit till det!"
Det sammanfattar väl Anna-Lena Lodenius gärning, arbetssätt och bemötande av andra människor, deras starka åsikter och övertygelser. 


 

3. Pinterest Instagram and Blogs Story

Story Academy är grundläggande yrkesförberedande- och yrkesutbildning i manus och dramaturgi. Utbildningen ger verktygen till dig som vill ta det första steget mot en framtid som manusförfattare och specialisera dig mot en yreksroll. 

"Storyutbildningen är fantastisk! Chanserna jag fått här är ovärderliga och det känns nästan overkligt att ha fått kontakt med så många stora namn ifrån både Sverige och Hollywood. Tack vare Storyutbildningen innehåller min portfölj nu en professionellt producerad TV-serie." 
-Salomon Tafjord

Story Academy är grundläggande yrkesförberedande- och yrkesutbildning i manus och dramaturgi. Utbildningen ger verktygen till dig som vill ta det första steget mot en framtid som manusförfattare och specialisera dig mot en yrkesroll.

Läs mer och ansök senast 30 april: https://www.gotlandsfolkhogskola.se/kurser/story

fredag, 29 March 2019 08:45

Sök Textillinjen senast 30 april!

3. Pinterest Instagram and Blogs textil 19

Utbildningen ger dig förberedelse att studera vidare på högre nivå inom textil och design samt förutsättningar att arbeta vidare med ditt egna textila skapande.
Du får skapa personliga textilier och plagg från skiss till färdig produkt. Du får verktyg att förstå en arbetsprocess och utveckla ditt formspråk.

Läs mer omTextillinjen och ansök

FörstaFöregående123456789NästaSista
Sida 1 av 9

Languages