Välkommen till folkhögskolan i Fårösund!

Gotlands folkhögskola i Fårösund är en magisk plats för dig som verkligen vill ägna dig åt det du brinner för. Här bor deltagarna tillsammans i ett nytt och fräscht internat med fina och charmiga rum. Vi har härliga gemensamma ytor för pyssel, spel, tv-tittande, matlagning eller mys framför brasan. Skolan ligger ett stenkast från hav och badbrygga. Hos Gotlands Idrottscenter finns gym, idrottshall och badhus. Naturen är fantastisk och erbjuder harmoni, men i övrigt finns inte så mycket att göra - vilket gör att fokus blir på det sociala, på relationer och på studier.

boende.fsund

 

All personal brinner för folkhögskolan och bildning och tillsammans skapar vi förutsättningar för ett år fyllt av lärande. Oavsett om du spelar musik, skriver dikter eller manus, jobbar med inspelning av reklamfilm eller lär dig möta människor får du vara med och ta ansvar och påverka former och innehåll. Genom reflektion, samtal och praktisk övning utvecklar du insikt och kunskap inom det du brinner mest för!

 

Bo på folkhögskolan

Att bo på folkhögskolan innebär social gemenskap, samvaro med nya vänner och minnen för livet. Det kan vara en möjlighet att flytta hemifrån på ett enkelt sätt. Du bor bra och till bra pris och tänk vad skönt att komma till dukat bord i matsalen! Inga bekymmer om ”vad man ska hitta på till middag”. Du får möjlighet att ägna dig åt ditt intresse dygnet runt. Båda våra skolor erbjuder internatboende och det ser lite olika ut i Hemse respektive Fårösund. Under kostnader kan du läsa vad det kostar att äta och bo på folkhögskolan.

 

Internatet

För dig som studerar på folkhögskolan i Fårösund finns tre olika alternativ att välja bland – du kan vara så kallad externatstuderande med, eller utan lunch. Då bor du inte på skolan men får för- och eftermiddagskaffe och kan betala till för att få så kallat lunchabonnemang.

Du kan välja att bo på internatet i enkelrum och har då halvpension med frukost och lunch samt för- och eftermiddagsfika måndag-fredag.

Internatboendet ligger i en nyrenoverad och anpassad byggnad på området. Det stod klart för inflyttning våren 2009 och håller en mycket hög standard. Boendet består av 40 enkelrum om cirka 20 kvm med trinettkök/pentry och kaklat badrum. Rummen har mycket charm och är fullt möblerade. Gemensamt kök, TV-rum och allrum finns för gemensamma måltider och aktiviteter. Gamla detaljer och eldstäder har bevarats som bidrar till trivsel och mysiga kvällar. Tvättstuga finns på varje våningsplan. Alla lokaler på skolans område är rökfria. Alkohol och droger är inte tillåtna inom skolans område.

Bredband finns i alla rum. Dock är det bra att veta att boendets internet har begränsad kapacitet och vill du ha en säker internetuppkoppling löser du ditt eget mobila bredbandsabonnemang. Ingen extra kostnad utgår för internatets bredband. 

Skolan har en alkohol- och drogpolicy som du också hittar här.

boende2.fsund

boende w Fårösund 338

Foto: Anna Ericsson. Klicka på bilderna, så blir de större.