Bo på folkhögskolan i Hemse

foaje1

Att bo på folkhögskolan innebär social gemenskap, samvaro med nya vänner och minnen för livet. Det kan vara en möjlighet att flytta hemifrån på ett enkelt sätt. Du bor bra och till bra pris och tänk vad skönt att komma till dukat bord i matsalen! Inga bekymmer om ”vad man ska hitta på till middag”. Du får möjlighet att ägna dig åt ditt intresse dygnet runt.

Båda våra skolor erbjuder internatboende och det ser lite olika ut i Hemse respektive Fårösund. Under kostnader kan du läsa vad det kostar att äta och bo på folkhögskolan.

Internatet

För dig som studerar på folkhögskolan i Hemse finns tre olika alternativ att välja bland – du kan vara så kallad externatstuderande med eller utan lunch. Du har då eget boende men får för- och eftermiddagskaffe och kan betala till för att få så kallat lunchabonnemang. Om du är internatstuderande bor du på skolan och äter alla måltider i matsalen, sju dagar i veckan.

Internatet i Hemse har cirka 90 bäddar fördelade på tre elevhem med blandat enkelrum och dubbelrum. Rummen har olika standard, dels med egen dusch och toalett, dels med gemensam dusch och toalett i korridoren. Några rum är anpassade till funktionshindrade.

 

boende1

Vissa rum har trådlöst internet, medan större delen av boendet har fast uppkoppling via nätverksuttag. Dock är det bra att veta att boendets internet har begränsad kapacitet och vill man ha en säker internetuppkoppling löser man ett eget mobilt bredbandsabonnemang.

När man bor på internatet äter man alla måltider i matsalen. Här serverar vi både traditionella rätter, vegetariska rätter och en riklig salladsbuffé. Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt även servera vegankost. Däremot finns ingen garanti för att vi alltid kan servera veganska alternativ. Det vi med säkerhet kan lova är att servera goda vegetariska rätter.

Bastu och tvättstuga finns också på internatet. Alla lokaler, utom "lusthuset" utanför matsalen, är rökfria. Alkohol och droger är inte tillåtna inom skolans område. Skolan har en alkohol- och drogpolicy som du också hittar här. 

 

Foto: Anna Ericsson

 

Kontaktperson

Daniel MalmDaniel Malm, servicechef och internatansvarig 
Tel 070-083 25 70
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.