Image

Allmänna linjen

Hemse  100%  1–3 år

Allmänna linjen är för dig som vill få behörighet till vidare studier eller på annat sätt vill ta dig vidare i ditt liv.

På Allmänna linjen får du studera i lugn takt i en trygg miljö i Hemse. Här får du stimulans och tid till eftertanke. 

Vi vill ge dig kunskaper som leder till allmänbildning och stärkt självkänsla. Studierna är i stor utsträckning anpassade till dina förkunskaper vilket betyder att du börjar där du står.

Om utbildningen

Efter studier på grundskolenivå på allmänna linjen kan du bli behörig till att fortsätta studier på gymnasienivå. Efter studier på gymnasienivå kan du bli behörig till att söka vidare till högskola, universitet eller yrkeshögskola. Läs mer om behörighet på folkhögskola.nu
 

Vilken kurs du söker till och hur länge du studerar beror på din skolbakgrund och arbetslivserfarenhet. Studietiden kan variera från ett upp till fem år. För dig som behöver erbjuder vi extra stöd.

Din studietid kommer inte bara att föra med sig nya kunskaper. Mötet med andra, samtalen, funderandet, diskussionerna, upplevelserna – allt kommer du att ha nytta och glädje av i framtiden. Många åldrar och livserfarenheter blandas. Vi lär av och med varandra.

Hur kan folkhögskolan hjälpa dig att bli den du vill?

Utbildningen innehåller

Baskursen

Kursen syftar till att ge grundskolebehörighet.

Baskursen startar på höstterminen och pågår hela läsåret.

Du läser svenska, engelska, matematik, historia, samhällskunskap och naturkunskap på grundnivå, motsvarande högstadiet i grundskolan.

Du har också skapande verksamhet på schemat. Som skapande verksamhet får du exepelvis prova att måla och att arbeta med lera.

Du har också tillval där du kan välja något som särskilt intresserar dig. Innehållet kan växla mellan terminerna,

Kursinformation

Plats: Hemse
Studietakt: 100%
Längd: 1–3 år
Studiestödsnivå: Grundskole- eller gymnasienivå (A1)

Viktiga datum

Kurstid:
25 aug 2021–3 jun 2022 
Sista ansökningsdag:
31 maj 2021

Målet med utbildningen

Målsättningen är att deltagarna ska ges möjlighet att skaffa sig kunskaper och färdigheter som leder till allmänbildning, stärkt självkänsla, behörighet motsvarande grundskola och/eller behörighet för högskolestudier.

Behörigheterna är motsvarande treårigt gymnasieprogram. Målsättningen är även att få ökade möjligheter att komma vidare i arbetslivet.

Kontakt
KontaktAnki KarlssonDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Linjeledare 
Tel: 070-0832706
Gemensamt för alla linjer i Hemse

Någon timme i veckan har vi tillval. Tillvalsämnen kan t ex vara sång i grupp, etik, bokcirkel eller stickcafé. Tillvalen varierar från år till år. Det finns gott om tillfällen till motion av olika slag, antingen på skolan eller i dess närhet. Exempel är gympapass, bollspel, simning och gym. Ibland går hela klassen eller hela skolan på gemensamma konserter, utställningar, teaterföreställningar och föreläsningar.