Allmän kurs

Allmänna linjen

Allmänna linjen är för dig som vill få behörighet till vidare studier och på annat sätt vill ta dig vidare i ditt liv.

Sök BaskursenSök åk 1Sök åk 2Sök åk 3

Allmänna linjen

Hemse  100%  1–3 år

Skaffa dig nya kunskaper för att komma vidare i livet!
Allmänna linjen är för dig som vill få behörighet till vidare studier och på annat sätt vill ta dig vidare i ditt liv.

På Allmänna linjen får du studera i lugn takt i en trygg miljö på folkhögskolan i Hemse. Här får du stimulans och tid till eftertanke. Vi vill ge dig kunskaper som leder till allmänbildning och stärkt självkänsla. Studierna är i stor utsträckning anpassade till dina förkunskaper vilket betyder att du börjar där du står.

Hur kan folkhögskolan hjälpa dig att bli den du vill?

Image

Om utbildningen

Efter studier på Allmänna linjen kan du få behörighet motsvarande grundskola och/eller behörigheter för att söka till högskola, universitet, yrkeshögskola och annan eftergymnasial utbildning. Vilken kurs du söker till och hur länge du studerar beror på din skolbakgrund och arbetslivserfarenhet. Studietiden kan variera från ett upp till fem år. För de som behöver erbjuder vi extra stöd.

Din studietid kommer inte bara att föra med sig nya kunskaper. Mötet med andra, samtalen, funderandet, diskussionerna, upplevelserna – allt kommer du att ha nytta och glädje av i framtiden. Många åldrar och livserfarenheter blandas och gör att vi lär av varandra.

Utbildningen innehåller

Baskursen

Baskursen startar på höstterminen och pågår hela läsåret Kursen syftar till att ge grundskolebehörighet. Här läser du svenska, engelska, matematik, historia, samhällskunskap och naturkunskap på grundnivå, motsvarande högstadiet i grundskolan. Du har också skapande verksamhet på schemat. Som skapande verksamhet får du prova att till exempel måla och att arbeta med lera. I tillvalet, där innehållet kan växla mellan terminerna, kan du välja något som särskilt intresserar dig.

Tidigare deltagare
Tidigare deltagare
"Att börja på folkhögskolan är det bästa jag gjort. Hade ingen färdig gymnasieutbildning när jag började här. Har lärt mig jättemycket och upptäckt att jag har mer kunskaper inom mig än jag trodde. Folkhögskolan har gett mig mycket: nya vänner, bättre självförtroende och nya kunskaper. Att man får arbeta i sin egen takt och att studierna utgår från individen är jättebra. Lärarna är inte något som bara är auktoritärt utan man får en bra kontakt och de blir ens vänner. Maten är supergod och stämningen på skolan är trevlig." 

Kursinformation

Plats: Hemse
Studietakt: 100%
Längd: 1-3 år
Studiestödsnivå: Grundskole- eller gymnasienivå (A1)

Viktiga datum

Kurstid:
24 aug 2020–27 maj 2021

Sista ansökningsdag:

Öppen för sen ansökan
 

Målet med utbildningen

Målsättningen är att deltagarna ska ges möjlighet att skaffa sig kunskaper och färdigheter som leder till allmänbildning, stärkt självkänsla, behörighet motsvarande grundskola och/eller behörighet för högskolestudier.

Behörigheterna är motsvarande treårigt gymnasieprogram. Målsättningen är även att få ökade möjligheter att komma vidare i arbetslivet.

Kontakt
KontaktAnki KarlssonDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Linjeledare och Studievägledare Tel: 070-0832706
Gemensamt för alla linjer

Någon timme i veckan har vi tillval. Tillvalsämnen kan t ex vara sång i grupp, etik, bokcirkel eller stickcafé. Tillvalen varierar från år till år. Det finns gott om tillfällen till motion av olika slag, antingen på skolan eller i dess närhet. Exempel är gympapass, bollspel, simning och gym. Ibland går hela klassen eller hela skolan på gemensamma konserter, utställningar, teaterföreställningar och föreläsningar.