Image

Etableringskurs

Hemse/Fårösund  100%  6 mån

Etableringskursen är till för dig som är nyanländ i Sverige. 

Under sex månader läser du svenska, lär känna samhället på olika sätt, har studie- och yrkesorientering och deltar i folkhögskolans gemensamma aktiviteter.

Är du är intresserad av att gå kursen? Kontakta din arbetsförmedling. 

Image

Om utbildningen

Etableringskurs på folkhögskola är en särskilt anpassad utbildning som innehåller studier i bland annat svenska språket samt orienterande, studie- och arbetsförberedande insatser.

Kursens innehåll och upplägg beror mycket på vilka som deltar i kursen och hur deras tidigare erfarenheter ser ut. Varje kurs blir på så sätt unik och anpassad för deltagarna.

Etableringskursen riktar sig till personer som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen och som omfattas av Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag. Personer med en kort utbildning sedan tidigare har företräde till kursen.

Etableringskurs på folkhögskola är en del av Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag med ansvar för att samordna etableringsinsatser för nyanlända. Syftet är att underlätta och påskynda vägen till arbete eller högre studier samt att skapa förutsättningar för personer att försörja sig själva.

För att söka kursen måste du vara inskriven på Arbetsförmedlingen och omfattas av etableringsprogrammet eller har en etableringsplan. 

Kursen söks via din lokala arbetsförmedling. Är du är intresserad av att gå kursen kontakta din arbetsförmedling. Har du frågor om kursen är du välkommen att kontakta oss. 

Vad är en folkhögskola?

Efter utbildningen

SFI, svenska för invandrare

SFI, svenska för invandrare, erbjuds till dig som nyligen flyttat till Sverige och vill lära dig svenska. Studierna följer de nationella kursplanerna för SFI.

Kursinformation

Plats: Hemse/ Fårösund
Studietakt: 100%
Längd: 6 mån

Viktiga datum

Kurstid: 6 månader

Målet med utbildningen

Målet är att du ska:

  • Få ett kompetensintyg, som kan användas för fortsatta studier på folkhögskola eller inom den kommunala vuxenutbildningen. Intyget ska även kunna användas vid intag till SFI.
  • Genom studie- och yrkesvägledning få en plan för hur en efter kursen på folkhögskola kan göra för att få ett arbete. Folkhögskolan överlämnar planen till den arbetsförmedling som anmält personen till utbildningen.
Kontakt Hemse
Kontakt HemseAnki KarlssonDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Linjeledare
Tel 070-083 27 06
Kontakt Fårösund
Kontakt FårösundBjörn SölvhammarDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Linjeledare och biträdande rektor
Tel 0498-20 38 82, 070-447 67 39
Ansökan

Är du är intresserad av att gå etableringskursen? Kontakta din arbetsförmedling så hjälper de dig att söka. 

För att söka kursen måste du vara inskriven på Arbetsförmedlingen och omfattas av etableringsprogrammet eller har en etableringsplan.