Profilkurs

Fotolinjens projektår

Fotolinjens projektår ger dig möjlighet att under ett helt år arbeta med ett eget projekt.

Ansök om reservplats

Fotolinjens projektår

Hemse  100%  1 år

Fotolinjens projektår ger dig möjlighet att under ett helt år arbeta med ett eget projekt. 

Fotolinjen har ett påbyggnadsår i form av ett projektår.
Till projektåret söker du med en projektidé. Det kan t ex vara ett redan påbörjat arbete med en bok, en utställning eller en portfolio.

Kanske vill du fokusera på att göra arbetsprover till högre fotografiska utbildningar? Då kan projektåret vara något för dig!

Om utbildningen

Du som söker måste ha ett projekt eller ett arbetsområde definierat. Ditt projekt ska ha ett syfte och det ska finnas ett mål med ditt arbete. Ditt projekt kan vara på idéstadiet eller något du redan påbörjat.

Det kan också vara ett projekt du jobbat med länge men behöver samla ihop och slutföra. Exempel på projekt är processarbete mot en utställning, bok, portfolio eller att under året arbeta med arbetsprover för att söka högre fotografisk utbildning.

Utbildningen innehåller

Vad kan vi erbjuda?

• En kontext, och en möjlighet att fördjupa och utforska den fotografiska genrens breda arbetsfält med dina önskemål som utgångspunkt.

• Du kan jobba konstnärligt eller dokumentärt, fokusera på teknisk färdighet eller berättande.

• Möjlighet att utveckla ditt eget uttryck.

• Kontinuerlig handledning samt möjlighet att ”utnyttja gruppen” för samtal kring ditt och övriga deltagares arbeten.

• Föreläsningar och workshops, bildsamtal med gästlärare.

• Projektmetodik. Att tillsammans göra en struktur för ditt arbete samt en tydlig tidsplan och avsluta med att skriva en projektrapport. Att arbeta med mål och syfte.

• Kunskap kring ekonomi, företagande och marknadsföring.

• Tillgång till studio med god takhöjd och fint dagsljus från norr, analogt labb och analog kamerautrustning från småbild upp till storformat. Digitalkameror och portabelblixt utrustning, labb och printmöjligheter upp till storformat.

• Tillgång till egen arbetsplats med en Mac-dator

Tidigare deltagare
Tidigare deltagare
”Det har varit det bästa året på väldigt länge. Jag har verkligen blivit inspirerad att fortsätta med det jag tycker om och är bra på."

Kursinformation

Plats: Hemse
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A2)

Viktiga datum

Kurstid:
24 aug 2020–27 maj 2021

Sista ans.dag:
31 maj, 2020
 

Målet med utbildningen

Målet med Fotolinjen är att de studerande efter fullgången utbildning ska vara förberedda för studier i fotografi på yrkeshögskola/högskola, samt att kunna arbeta som fotografassistent.

 

Målsättningen är att du som deltagare ska få möjlighet att lära dig grundläggande färdigheter både inom det tekniska och det bildteoretiska området.

Kontakt
KontaktTove SjögrenDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Kursansvarig och lärare
Tel 070-788 78 94
Ämnen som ingår

Fotografisk kommunikation, Fototeori, fotografins historia och betydelse i samtiden , Kamerateknik, småbilds-, mellan- och storformatsfotografering, Hålkamera, äldre hantverksmetoder, Analog bildframställning, Digital bildhantering, Presentations- och utställningsteknik , Bildkomposition, Bildanalys, Frilansandets villkor, juridik och ekonom.