Image

Musiklinjen

Hemse  100%  1-2 år

På musiklinjen har du möjlighet att utveckla din musikaliska personlighet både individuellt och som ensemblemusiker i olika genrer –  pop, jazz, blues och visa.

Här har du möjlighet att under ett eller två år utveckla dina musikaliska färdigheter samt förbereda dig för vidare studier på musikhögskola.

Om utbildningen

Musiklinjen riktar sig till dig som spelar och/eller sjunger och vill satsa 1–2 år på heltidsstudier i musik.

På musiklinjen finns det stora förutsättningar för egen musikalisk utveckling. Du får praktisk undervisning både individuellt och i grupp, du får spela i ensemble och prova på musikproduktion. Du får också en gedigen musikteoriundervisning och lära dig grunderna hur du skriver och läser noter.

Utbildningen innehåller

Vad du lär dig

Lyssna Du lär dig om olika musikstilar och vad som kännetecknar dem. Du lär dig lyssna aktivt på dina kurskamraters spel och sång, och hur man kan stötta varandra till musikalisk utveckling.

Spela Du får undervisning både enskilt och i grupp på ditt huvudinstrument. I våra ensembler spelar du i första hand på ditt huvudinstrument, men du har också möjlighet att utveckla spel på andra instrument.

Skriva Att förstå vad som händer i musiken är ett sätt att kunna kommunicera med andra musikanter, ett gemensamt språk. Musikteori är en viktig del av utbildningen. Du får coachning av lärare i att skriva egna låtar vilket ger dig möjlighet att fokusera på ditt egna skapande.

Öva Att lära sig ackord, en melodi, en text, en svår melodislinga, en rytmiskt avancerad passage; allt detta behöver du som musikstuderande stöta och blöta på egen hand. I musiklinjens lokaler finns många övningsrum där du har möjlighet att öva när du vill.

Framföra Du får många tillfällen att framträda inför publik. I skolans konsertlokal anordnas konserter och musikcaféer flera gånger per termin. Vi ger också konserter runt om på Gotland, ibland i någon av de medeltida kyrkorna med fantastisk akustik.

Kursinformation

Plats: Hemse
Studietakt: 100%
Längd: 1-2 år
Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A2)
Antal platser: 20

Viktiga datum

Kurstid:
25 aug 2021–3 jun 2022 
Sista ansökningsdag:
30 april 2021

Målet med utbildningen

Utbildningen är dig som vill utveckla dina musikaliska färdigheter.

Utbildningen är förberedande inför högre musikstudier på exempelvis musikhögskola.

Efter avslutad utbildning ska du ha fått: 

  • Vana av spel i ensemble i olika genrer
  • Utvecklat ditt sjungande i kör
  • Grundläggande kunskaper i musikproduktion
  • Fördjupad kunskap inom ditt huvudinstrument
  • Utvecklat låtskrivande
  • Större konsertvana och scenisk färdighet
  • Fördjupad förståelse för musikteori
Kontakt
KontaktMats HallbergDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Linjeledare
Tel 070-548 43 26
Gemensamt för alla linjer i Hemse

Någon timme i veckan har vi tillval. Tillvalsämnen kan t ex vara sång i grupp, etik, bokcirkel eller stickcafé. Tillvalen varierar från år till år. Det finns gott om tillfällen till motion av olika slag, antingen på skolan eller i dess närhet. Exempel är gympapass, bollspel, simning och gym. Ibland går hela klassen eller hela skolan på gemensamma konserter, utställningar, teaterföreställningar och föreläsningar.