Image

Story Master Class

 Distans   100%  1 år

Story Master Class är en 1-årig distansyrkesutbildning i manus och dramaturgi för kommersiell spelfilm och dramaserier. Här får du unika möjligheter och verktyg att finslipa ditt berättande och utveckla din yrkesroll som manusförfattare för spelfilm och dramaserier.

Under året får du personlig handledning och undervisning av världens mest kända manusförfattare och dramaturger.

Utbildningen riktar sig till dig med uppvisade kunskaper och/eller yrkeserfarenhet som manusförfattare. Undervisningsspråket är engelska och merparten av undervisningen sker på distans.

About Story Master Class in English.

Story Academy

Story Master Class är en av tre manusutbildningar som ges av Gotlands Folkhögskola under samlingsnamnet Story Academy. Utbildningarna riktar sig till dig som vill arbeta professionellt som manusförfattare inom film. De andra utbildningarna är Story och Showrunner.

Tidigare produktioner, kursplaner med mera finns på storyacademy.se

Story Academy har ett nära samarbete med Film Crew, folkhögskolans yrkesförberedande utbildning i filmproduktion och -hantverk.

Tidigare produktioner av Film Crew och Story Academy på youtubekanalen SEEFICTION.

 

Om utbildningen

Story Master Class ger dig kunskaper, inspiration, insikter, tekniker och personlig coachning av den amerikanska filmindustrins bästa och mest namnkunniga lärare i manus och dramaturgi.

Vid fyra tillfällen under utbildningen träffas vi fysiskt för workshops och seminarier.

Under utbildningen får du utveckla och skriva en långfilm och en dramaserie. 

I slutet av läsåret får deltagarna möjlighet att presentera sina projekt för några av Sveriges mest erkända produktionsbolag och filmproducenter.

Under läsåret får du:

  • Undervisning och personlig handledning av Hollywoods allra främsta instruktörer
  • Fördjupade kunskaper i konceptutveckling
  • Tillämpa verktyg och tekniker som berikar din story och ökar din effektivitet
  • Lära dig marknadsföra och sälja manus och idéer med professionell säljargumentation (pitch)
  • Lära dig bygga en plattform som yrkesverksam manusförfattare

Utbildningen innehåller

Screenwriting Bootcamp intensive I

Under en vecka går manusdeltagarna igenom grunderna i att berätta en visuell historia, varvat med mer avancerade dramaturgiska verktyg som kommer vässa deras berättande ytterligare. Veckan bjuder också på föreläsningar med internationell föreläsare och workshops där alla deltagare på Story möts och diskuterar sina koncept.

Kursinformation

Plats: Distans
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Studiestödsnivå: Eftergymnasial nivå (B1)
Antal platser: 8

Viktiga datum

Kurstid:
25 aug 2021–10 jun 2022 
Sista ansökningsdag:
30 april 2021

Målet med utbildningen

Målet med utbildningen är att ge dig kunskaper, inspiration, insikter, tekniker och personlig coachning av den internationella filmindustrins bästa och mest namnkunniga instruktörer i manus & dramaturgi och att du efter året kommer ha en projekt redo för att presentera för producenter och produktionsbolag.

Kontakt
KontaktArvid UnsgaardDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Kursansvarig
Tel 070-438 09 26
Kostnader

Undervisningen vid folkhögskolan är kostnadsfri. Kostnader för litteratur, resor, förbrukningsmaterial, digitala plattformar och teknik betalas av varje deltagare. På Story Master Class är den kostnaden 5 000 kr/läsår.

Alla betalar en deltagaravgift. Under Allmänna kostnader kan du läsa om vilka kostnader som betalas av deltagare på folkhögskolan.