Image

Textillinjens projektår

Hemse  100%  1 år

Textillinjens projektår ger dig möjlighet att under ett helt läsår arbeta med ett eget projekt. Här får du en möjlighet att fördjupa dig inom och utforska det textila arbetsfältet med dina önskemål som utgångspunkt.

Om utbildningen

Du som söker måste ha ett definierat projekt eller ett arbetsområde. Ditt projekt ska ha ett syfte och det ska finnas ett mål med ditt arbete. Projektet kan till exempel vara att skapa en portfolio eller arbetsprover för att söka högre textil- eller designutbildningar, produktutveckling, en utställning eller fördjupa dig inom en teknik. 

Ditt projekt kan vara på idéstadiet eller något du redan påbörjat. Det kan också vara ett projekt du jobbat med länge men behöver samla ihop och slutföra.

För att kunna gå projektåret behöver du ha förkunskaper som motsvarar Textillinjen.

Utbildningen innehåller

Förkunskaper

Du behöver ha dokumenterade förkunskaper i textil och design motsvarande Textillinjen.

Du behöver vara driven, kunna jobba självständigt och ha en förmåga att arbeta med en strukturerad process i projektform. 

Kursinformation

Plats: Hemse
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A1)
Antal platser: 5

Viktiga datum

Kurstid:
25 aug 2021–3 jun 2022 
Sista ansökningsdag:
30 april 2021

Målet med utbildningen

Målet med projektåret är att du utvecklat/färdigställt ditt projekt och fördjupat dig i ditt egna textila skapande.

Kontakt
KontaktKarin SeigerlundDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Linjeledare och lärarer
Tel 073-765 86 88
Gemensamt för alla linjer i Hemse

Någon timme i veckan har vi tillval. Tillvalsämnen kan t ex vara sång i grupp, etik, bokcirkel eller stickcafé. Tillvalen varierar från år till år. Det finns gott om tillfällen till motion av olika slag, antingen på skolan eller i dess närhet. Exempel är gympapass, bollspel, simning och gym. Ibland går hela klassen eller hela skolan på gemensamma konserter, utställningar, teaterföreställningar och föreläsningar.