gf bas

EmmaVi Textillinjen 161122 6971 webb

Kursens mål

 

Textillinjens projektår ger dig möjlighet att under ett helt år arbeta med ett eget projekt.

 

Utbildningen ger dig möjlighet att fördjupa dig i ditt egna textila skapande och tid för att förverkliga och utveckla idéer.

Projektår på Textillinjen

Textillinjens projektår ger dig möjlighet att under ett helt läsår arbeta med ett eget projekt.

Ansök till Projektår på Textillinjen här

 

Till projektåret söker du med en projektidé. Det kan till exempel vara att skapa en portfolio eller arbetsprover för att söka högre textil- eller designutbildningar, produktutveckling, en utställning eller fördjupa dig inom en teknik.  

Du som söker måste ha ett definierat projekt eller ett arbetsområde. Ditt projekt ska ha ett syfte och det ska finnas ett mål med ditt arbete. Ditt projekt kan vara på idéstadiet eller något du redan påbörjat. Det kan också vara ett projekt du jobbat med länge men behöver samla ihop och slutföra. 

Förkunskaper 

Du behöver ha dokumenterade förkunskaper i textil och design motsvarande Textillinjen år 1.

Du behöver vara driven, kunna jobba självständigt och ha en förmåga att arbeta med en strukturerad process i projektform. 

Ansökan 

Du ansöker med en tydlig projektbeskrivning, max 3 sidor och en tidsplan samt med max 6 st. skisser/bildidéer som beskriver ditt projekt.

Du beskriver utförligt vad ditt projekt handlar om, vad du vill utveckla och vad du har för mål med ditt projekt.

 

Textillinjen bild3

Vad kan vi erbjuda? 

En möjlighet för dig att fördjupa dig inom och utforska det textila arbetsfältet med dina önskemål som utgångspunkt

Du får jobba hantverksmässigt eller konstnärligt genom att fokusera på teknik och/eller material.

Möjlighet att utveckla och fördjupa ditt eget uttryck.

Tillgång till Textillinjens lokaler: Sömnadssalutrustad med både industri- (skinn- och pälsmaskiner, overlock, raksöm) och hushållsmaskiner (overlock, raksöm). Bildsal utrustad med bland annat utrustning för screentryck, tryckbord, färgeri, utrustning för tovning. Vävsal med ett flertal vävstolar. 
OBS! Tillgången till de olika salarna är beroende på/av hur schemat ser ut för Textillinjens grundår. Vi gör gemensamt ett schema vid läsårets början.

Tillgång till kopiator och dator.

Kontinuerlig handledning samt möjlighet atttillsammans medprojektgruppen (andra som läser projektår) föra samtal kring ditt och övriga deltagares arbeten.

Möjlighet att delta i Föreläsningar och workshopstillsammansmed de som går Textillinjens grundår.

Möjlighet att åka med på Studiebesök och studieresor.tillsammansmed de som går Textillinjens grundår 

Upplägg 

Handledningstid ca 1 timme/vecka (samtal kring ditt arbete och din process, hjälp med praktiska saker kring teknik och utformning).

Den studerande kommer att ha 20 timmar schemalagd projekttid/vecka på skolan. Schemat utformas tillsammans med den projektsökande.

Redovisning av ditt arbete kommer att ske kontinuerligt med handledare ochi din projektgrupp. I slutet av läsåret presenterar projektdeltagarna sina projektdels för övriga deltagare på Textillinjen men också i någon form av offentlig presentation. Projektåret sammanfattas också med en rapport. 

Du kommer att delta i de skolgemensamma dagarna som är gemensamma för alla på folkhögskolan.

Boende erbjuds på internatet. 

Kostnader 

Den studerande bekostar allt material själv. En fast terminsavgift på 600 kr/termin för förbrukningsmaterial (som kopierings- och mönsterpapper, sytråd, nålar etc) tas ut. 
Under KOSTNADER kan du läsa om vilka kostnader som betalas av studerande på folkhögskolan. Kostnad för studieresor tillkommer. 

 

Kontaktperson

Karin webbKarin Seigerlund, linjeledare och lärare

073-765 86 88 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ @textillinjengotland på Instagram!

Languages

Bra att veta

  • Plats: Hemse
  • Kurstid: 24 aug 2020 – 27 maj 2021
  • Sista ans.dag: 30 april 2020
  • Studietakt: 100 %
  • Längd: 1 år
  • Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A1)

Ansökan och antagning

 

Ansökan

 

Detta ska du bifoga till din ansökan till Textillinjens projektår.

Eventuellt arbetsbetyg/intyg 

Personligt brev där du berättar om dig själv din textila bakgrund och varför du söker till utbildningen. Beskriv också vilka behov du har av utrustning och lokaler och i vilken omfattning.

En projektbeskrivning inklusive tidsplan,max 3 A4-sidordär du utförligt beskriver vad ditt projekt handlar om, vad du vill utveckla och vad du har för mål med ditt projekt.

 

Märk skisserna på baksidan med namn och personnummer. Om du vill ha tillbaka skisserna, bifoga adresserat och frankerat kuvert. Du som kommer in på Textillinjens projektår får tillbaka dina skisser vid skolstart.

 

Skisser/bildidéermax 6 st som beskriver ditt projekt

 

Märk skisserna på baksidan med namn och personnummer. Om du vill ha tillbaka skisserna, bifoga adresserat och frankerat kuvert. Du som kommer in på Textillinjens projektår får tillbaka dina skisser vid skolstart  

 

Skicka beskrivningen till denna adress:

Gotlands folkhögskola

Textillinjen

Storgatan 11

623 50 Hemse

 

Antagning

 

Du som söker bör ha minst två års studier på gymnasium eller motsvarande, OBS! Inget krav.

 

En förutsättning för att din ansökan ska bli behandlad är att den är komplett med personligt brev, projektbeskrivning, skisser, betyg/intyg och referenser.

 

Vi tillämpar en löpande antagning och du kan bli kallad till intervju personligen eller via telefon redan innan ansökningsperioden är slut. Besked om antagning sker löpande men ska ha nått alla i slutet av juni, med undantag för restplatser som kan erbjudas fram till kursstart.

 

Ansök här