Ansökan till långa kurser

Information till dig som ska söka höstens kurser 2020

Du som söker till kurserna vid Gotlands folkhögskola läsåret 2020/21 ska vara född 2002 eller tidigare.

Sista ansökningsdag till våra långa kurser är 30 april 2020. Vårkursen är dock ett undantag med sista ansökningsdatum 30 januari och Allmän linje den 31 maj.

Den 24 augusti börjar våra utbildningar till hösten 2020.

Vi bekräftar din ansökan digitalt via e-post. Har du inte hört från oss inom 2 veckor efter din ansökan, kontakta oss på epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel: 0498-20 36 50 (Hemse), 0498-20 3880 (Fårösund).

Ansökan

Länk till ansökan finns på respektive kurssida.

När du klickar på länken till ansökan kommer du till SchoolsoftFolkhögskolornas Mina sidor.

Du måste ha ett Schoolsoft-konto för att kunna ansöka. Har du inget sedan tidigare måste du skapa ett.

Din ansökan ska innehålla följande handlingar:

Kopia av betyg från genomgångna skolor

•  Kopia av arbetsbetyg/intyg 

•  Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen ska bifogas flera av våra kurser, se under respektive kurs.

Referenser

Ett villkor för att din ansökan ska behandlas är att du uppger minst två referenser – det vill säga två personer som kan styrka din studielämplighet. Personerna kan vara förtroendevalda, arbetsgivare eller lärare. Någon före detta elev vid folkhögskolan går också bra. Du ska inte uppge föräldrar, syskon eller vänner. 

Efter ansökan

• När din ansökan kommit in till oss registreras den i vårt deltagarregister Schoolsoft. Du som sökt via webbformuläret får ett autosvar från Schoolsoft att din ansökan är mottagen

• Du får en bekräftelse digitalt via e-post när vi mottagit din ansökan som en bekräftelse på att den har kommit fram till oss

• Efter din ansökan kommer du bli kontaktad av en representant från kursen. Du kommer att få genomföra antingen en intervju per telefon eller på plats. Vissa profilkurser har även en antagningsdag. Du kan läsa mer om vad som gäller för din ansökta linje i rutan "Ansökan och antagning"

• Du får ett besked via mail och i Schoolsoft. Har du blivit antagen behöver du svara innan sista svarsdatum som anges i mailet!

• Du tackar ja eller nej till din plats i Schoolsoft – Folkhögskolornas Mina sidor

• Om du blir antagen och har angett i din ansökan att du önskar bo på internat får du en PDF-fil på mailen där du fyller i dina uppgifter och eventuella önskemål om boende

• Inför skolstart får samtliga antagna deltagare ett välkomstbrev med mer information om skolan

Antagning

När du under försommaren fått meddelande om att du antagits till någon kurs kommer vi att be dig bekräfta antagningen genom att återsända bekräftelseblanketten samt svarsblanketten "kost och logi" som medföljer antagningsbeskedet, så snart som möjligt. Vid respektive kurs kan du läsa om hur antagningsarbetet går till.

Några ordningsregler

Att studera på vår folkhögskola innebär både stor frihet och stort eget ansvar. Vi på skolan ställer några krav på dig som studerande:

      - Visa hänsyn och ta ansvar.

      - Sjukdom ska anmälas till klassläraren, internatföreståndaren eller respektive expedition.

      - Den som har behov av längre ledighet ska ansöka hos rektor.

      - Tystnad ska råda i internaten från 23.00 till 07.00.

      - Alkohol och droger är inte tillåtna inom skolans område och det gäller både bruk och förvaring. Läs skolans alkohol- och drogpolicy här (pdf)

     - Hundar eller andra husdjur får inte tas med till skolan.

Det är viktigt att du känner att du kan ställa upp på dessa regler. På våra ansökningsblanketter finns det en rad där du skriver under att du tagit del av och accepterar dem och i webbformuläret bockar du i rutan efter att ha läst dem.

Frågor?

Kontakta folkhögskolans expedition.

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hemse: 0498-20 36 50

Fårösund: 0498-20 38 80