Välkommen till Gotland, en fantastisk plats att studera på!

Här är det nära till hav, natur och inspirerande miljöer. Folkhögskolans studerande från de estetiska linjerna – musik, foto, skrivare, textil och film möter socialpedagoger och studerande från allmänna linjen. Konserter, utställningar, studiebesök och föreläsningar är en del av skollivet. Här får du chansen att utvecklas vidare, att finna dig själv och bli mer klar över dina framtidsplaner!

Vi arbetar för att skapa en genusmedveten folkhögskola som involverar alla – studerande, personal och styrelse. Vi har två skolor, en i Fårösund, cirka 50 km norr om Visby och en i Hemse, cirka 50 km söder om Visby. För dig som vill bo på skolan finns möjlighet till internatboende på båda enheterna. Folkhögskolan på Gotland har en lång historia, den har funnits sedan 1876 och är en av landets äldsta.

Här finns Folkhögskolan i Hemse

Här finns Folkhögskolan i Fårösund

Det finns 156 folkhögskolor i Sverige

Gotlands folkhögskola är en av 156 folkhögskolor i Sverige. De finns utspridda över hela landet, ofta vackert belägna. De flesta folkhögskolorna har internat där du som studerande kan bo under studietiden. På senare år har fler folkhögskolor även startat verksamhet i större städer och erbjuder därmed externat. Det innebär att du går till skolan på dagarna och bor hemma.

Faktabladet 15 frågor och svar om folkhögskolan berättar mer.

Folkhögskolan är en annorlunda skolform som tror på att förena teori och praktik. Skolformen låter människor, kulturer, livsvillkor och intresseinriktningar möta varandra.

Vill du läsa mer om den svenska folkhögskolan? Gå in på www.folkhogskola.nu. Där hittar du mer information, intervjuer med kursdeltagare och alla folkhögskolornas kurser. Webbplatsen administreras av Folkhögskolornas informationstjänst (FIN) som du också kan kontakta via tel 08-796 00 50 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..