Profilkurs

Fotolinjen

Fotolinjen är en 1-årig yrkesförberedande fotografisk utbildning.

Ansökan är stängd

Fotolinjen

Hemse  100%  1 år

Fotolinjen är en 1-årig yrkesförberedande fotografisk utbildning.

Du som deltagare får möjlighet att lära dig hantera fotografisk utrustning såväl digitalt som analogt. 

Att jobba med bilder innebär så mycket mer än att bara kunna ställa in kameran rätt för exponering. Hur får du din bild att säga det du vill att den ska säga med hjälp av bildspråk, rätt uttryck, stämning och känsla? Du lär dig analysera och hittar lösningar och verktyg för just det du vill uttrycka.

Om utbildningen

För att du ska bli säker i ditt fotograferande krävs både kamerateknik och kunskaper om hur bilden kommunicerar. Undervisningen sker i form av teoretiska och praktiska genomgångar samt individuell handledning.

Ditt arbete med framställan av bilder står i fokus. I kursen ingår gemensamma redovisningar där du analyserar egna och andras bilder för att utveckla bildskapandet.

Ett år på grundkursen i fotografi är en bra start för dig som vill bli fotograf eller för dig som vill fördjupa dig i fotografins magiska värld. 

Målet är att du ska bli så trygg med tekniken att du kan hitta din egen fotografiska identitet. Vi lägger stor vikt vid att uppmuntra din kreativitet och ditt egna uttryck.

Utställningar och projekt

Utbildningen innehåller

Moment som ingår är bland annat

• Analog och digital kamerateknik

• Digital bildhantering

• Avancerad retusch

• Ljussättning i studio och på location

• Arbeta med blixt

• Utskriftshantering och utställningsteknik.

• Bildkommunikation och bildanalys

• Fotografins historia

Tidigare deltagare
Tidigare deltagare
”Det har varit det bästa året på väldigt länge. Jag har verkligen blivit inspirerad att fortsätta med det jag tycker om och är bra på”

Kursinformation

Plats: Hemse
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A2)

Viktiga datum

Kurstid:
24 aug 2020–27 maj 2021

Sista ans.dag:
30 april, 2020
 

Målet med utbildningen

Målet med Fotolinjen är att de studerande efter fullgången utbildning ska vara förberedda för studier i fotografi på yrkeshögskola/högskola, samt att kunna arbeta som fotografassistent.

Målsättningen är att du som deltagare ska få möjlighet att lära dig grundläggande färdigheter både inom det tekniska och det bildteoretiska området.

Kontakt
KontaktTove SjögrenDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Kursansvarig och lärare
Tel 070-788 78 94
Ämnen som ingår

Fotografisk kommunikation, Fototeori, fotografins historia och betydelse i samtiden , Kamerateknik, småbilds-, mellan- och storformatsfotografering, Hålkamera, äldre hantverksmetoder, Analog bildframställning, Digital bildhantering, Presentations- och utställningsteknik , Bildkomposition, Bildanalys, Frilansandets villkor, juridik och ekonomi.