Image

Textillinjen

Hemse  100%  1 år

Textillinjen är en 1-årig utbildning för dig som vill få en god och bred grund inom det textila området samt utveckla din kreativa och konstnärliga sida.

Utbildningen förbereder dig att studera vidare på högre nivå inom textil och design samt förutsättningar att arbeta vidare med ditt egna textila skapande.

Om utbildningen

På textillinjen får du skapa personliga textilier och plagg från skiss till färdig produkt. Du får verktyg att förstå en arbetsprocess och utveckla ditt formspråk. Du kommer också att få arbeta med presentationer och utställningar.

Du har tillgång till våra välutrustade lokaler utöver de schemalagda timmarna då du kan arbeta på egen hand.

Vi vill att året på Textillinjen ska väcka ett miljöengagemang där målet är hållbar utveckling. Därför arbetar vi med material- och miljöfrågor återkommande under läsåret.

Du kommer att dokumentera ditt arbete, och har därmed möjlighet att samla på dig material till en portfolio.

Textillinjen har även ett projektår. Till projektåret söker du med en projektidé.

Utbildningen innehåller

Mönsterkonstruktion

Grundläggande mönsterkonstruktion och mönsterförändringar, både i skala 1:1 och 1:4. Du får jobba med att göra mönsterförändringar för att nå en bra passform. Du får även pröva experimentell formgivning.

Kursinformation

Plats: Hemse
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A1)
Antal platser: 14

Viktiga datum

Kurstid:
25 aug 2021–3 jun 2022 
Sista ansökningsdag:
30 april 2021

Målet med utbildningen

Målet med utbildningen är att ge en god och bred grund inom det textila området, en förberedelse för att studera vidare på högre nivå inom textil och design och förutsättningar för att arbeta vidare med ditt egna textila skapande.

Kontakt
KontaktKarin SeigerlundDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Linjeledare och lärare
Tel 073-765 86 88
Gemensamt för alla linjer i Hemse

Någon timme i veckan har vi tillval. Tillvalsämnen kan t ex vara sång i grupp, etik, bokcirkel eller stickcafé. Tillvalen varierar från år till år. Det finns gott om tillfällen till motion av olika slag, antingen på skolan eller i dess närhet. Exempel är gympapass, bollspel, simning och gym. Ibland går hela klassen eller hela skolan på gemensamma konserter, utställningar, teaterföreställningar och föreläsningar.